top of page

Kitty Brávik

Kitty Bravik - Topjudoka

Kitty Brávik is sinds haar 5e jaar al actief in de judosport. Als jong talent heeft zij haar voetsporen gezet op vele tatami's over de hele wereld. Dit heeft geresulteerd in mooie prestaties op nationaal, Europees en Wereldniveau. Haar junioren periode heeft ze bekroond met een Europese titel in 2006, waarna haar een glansrijke topsport carriére bij de senioren in het verschiet lag. Als debutant werd ze in 2009 3e op haar eerste EK en 7e op het WK senioren. De koers voor haar Olympische droom was ingezet en leek werkelijkheid te worden.

Iets waar iedere topsporter, dus ook Kitty, dagelijks mee te maken krijgt zijn tegenslagen. De één in iets meerdere mate dan de ander. Door lange blessureleed ging Kitty's Olympische droom in duigen en was ze gedwongen om vroegtijdig na te denken over een maatschappelijke carriére waarin zij als topsporter op een andere manier centraal staat. Al snel had ze besloten haar ervaringen te delen met kinderen als Judo trainer. 

Het geeft Kitty een positief gevoel om te weten dat ze in de maatschappij ook haar plek kan vinden en niet alleen op de judomat tot haar recht komt. De judosport heeft Kitty naast de vele vaardigheden, zoals doorzettingsvermogen, discipline, structuur en zelfontwikkeling zowel fysiek als mentaal, ook de respectvolle normen en waarden van het leven meegegeven. Haar passie voor de sport en de ervaringen die ze hierin heeft opgedaan wil ze dan ook maar al te graag aan de jeugd van tegenwoordig en een ieder die er behoefte aan heeft overdragen. Daarom heeft Kitty samen met Sayra Aarts Budo Top Nederland opgericht.

bottom of page