top of page

Stoeien 

‘Groeien door Stoeien’ is een training dat is gebaseerd op de sporten karate en judo. Op stoeien gebaseerde bewegingsvormen worden gebruikt om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van fysieke, sociale en emotionele competenties. Wij geloven dat sporten meer is dan een spel. Door het beoefenen van een budosport worden kinderen namelijk niet alleen fysiek sterker, maar groeit ook hun zelfvertrouwen, concentratievermogen en gevoel voor discipline. Tevens leren ze beter samenwerken, effectiever communiceren en grenzen aangeven. Allemaal eigenschappen die belangrijk zijn bij het opgroeien van uw kind.

Op maandag, zaterdag en zondag is er stoeien voor peuters en kleuters van 2-5 jaar.  Bij groeien door Stoeien Peuter en Kleuter ontwikkelen de kinderen vaardigheden zoals, vallen, rollen, klimmen, stoeien. Maar ook leren ze om samen te spelen, speelgoed te delen en andere kinderen te helpen. Door de verschillende thema's verbreden ze hun woordenschat en door zelfstandig iets te doen groeit het zelfvertrouwen. In de eerste levensjaren wordt de basis voor hun motorische- en taalontwikkeling gelegd. Dit is dus training waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben. Ook voor de ouders is Groeien door Stoeien Peuter en Kleuter een leuke training, waarbij de ouders de mogelijkheid hebben om elke zaterdag (2-3 jaar ouder en kind training) actief mee te doen en zo samen met uw kind plezier te beleven aan de training en de onderlinge band te versterken. 


 

stoeien.png


Op de woensdag en zaterdag is er training die ook specifiek gericht is op Baby's die samen spelen met hun ouder. Groeien door Stoeien Baby is een inspirerende en afwisselende lessenreeks waarbij je meer oog krijgt voor de lichaamstaal en motorische ontwikkeling van je baby. Dit verstevigt jullie band en maakt het ouderschap nog rijker. Door met je baby spelvormen te doen, geef je je baby vertrouwen in jou en in zichzelf mee. Je ondersteunt zijn of haar ontwikkeling met bewegings- en stoeispelletjes en ook werk je aan de taalontwikkeling door het zingen van liedjes. Je ziet de kleine groeien met de spelletjes van rollen naar tijgeren tot staan en lopen. Je merkt dat de kleine steeds meer contact zal maken met jou en anderen door mensen aan te kijken, volgen, nadoen en te zwaaien. Ook zal de kleine steeds meer begrijpen zoals verstoppen en vinden, ergens iets uithalen en in doen en simpele instructies kunnen uitvoeren. Als ouder leer je jou kleine steeds beter kennen, creeër je een band en leer je zelf ook leuke spellen en liedjes voor thuis. En aan het einde van elke les is er ook gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen met andere ouders. 
 

Trainingsdagen
De trainingen voor ouder-kind worden op zaterdag verzorgd en duren 45 minuten.
De trainingen voor peuters en kleuters worden op diverse dagen verzorgd en duren 45 minuten. 

 

 

 


Trainingsgroepen
Aangezien kleintjes zich snel ontwikkelen, zijn de groepen naar leeftijd en ontwikkeling ingedeeld. Elke 12 weken is er een ander thema die goed op elkaar aansluiten zodat je makkelijk door kan stromen naar de volgende groep en oefeningen kan herhalen op een moeilijker niveau. Zo blijven we de kinderen met thema's die aansluiten bij hun leeftijdsniveau stimuleren in de ontwikkeling. Denk hierbij aan superhelden, kinderboerderij, piraten en prinsessen thema's. 

Groeien door Stoeien ouder-kind: 2-3 jaar (ouder en kind samen) 

Groeien door Stoeien Peuter en Kleuters: 2-5 jaar 
Groeien door Stoeien Karate: 5-6 jaar 

Tarieven

Baby's, peuters en kleuters kunnen bij Budo Top Nederland 1x per week trainen
Bij Budo Top Nederland betaal je per maand en zijn de abonnementen na 3 maanden lidmaatschap maandelijks opzegbaar.

 


 

 

Wat heb ik nodig?

Bij Groeien door Stoeien wordt er door de kinderen een pak gedragen genaamd Gi. Ouders mogen de training volgen in sportkleding zoals een trainingsbroek met een t-shirt. Schoenen zijn niet nodig, want we trainen op blote voeten. Wij raden wel aan om een handdoek mee te nemen en een bidon met wat te drinken. Voor de baby groep raden we ook aan om een favoriet speeltje of een speen mee te nemen. Heb je besloten om lid te worden dan kan je de benodigde materialen en kleding bij ons bestellen uit de voorraad of we kunnen je doorverwijzen naar professionele leveranciers. 

Kom je met je allerkleinste? Dan kan je de maxi-cosi meenemen en in het pand is er een lift aanwezig zodat je niet alle trappen hoeft te beklimmen. Tevens beschikken we over een commode waar je je kleine kan verschonen en een magnetron om een flesje op te warmen. 

bottom of page