top of page

Karate

Karate is een vechtkunst uit Okinawa, Japan, waarbij de nadruk ligt op afweer-, stoot- en traptechnieken. Onder begeleiding van Europees en meervoudig Nederlands kampioene Sayra Aarts kan je bij ons karate trainingen volgen. Uit eigen ervaring heeft zij geleerd dat karate meer is dan een vechtsport. Door het beoefenen van karate ontwikkelde Sayra zich van een bang en verlegen meisje tot een trotse vrouw met zelfvertrouwen en gevoel voor discipline en toewijding. In een gezellige en professionele clubsfeer brengt Sayra nu bij ons haar kennis en ervaring over. 
 
Dit doet zij in kleine groepen waarbij er oog is voor het individu. Je bent van harte welkom als je een beginner bent, maar ook als zwarte bander of als wedstrijdkarateka. Bij ons is er aandacht voor iedereen. Als kinderen beginnen zijn er speciale trainingen waar je de beginselen van het karate kan leren. Vind je wedstrijden leuk dan kan je speciale wedstrijdtrainingen volgen of meedoen aan ons eigen Budo Toppers Toernooi. En voor de traditionele karateka is er examen training waar de aandacht ligt op de traditionele onderdelen zoals kihon en ippon kumite.

Sayra wordt ondersteund door Joelle Wensveen, Dana van den Hoogen en Robin van Wezel. Allemaal zwarte banders met ruim 10 jaar ervaring die momenteel in het Nationaal Team Karate trainen. 

168821_10150125513650992_7210700_n.jpg

Trainingsdagen
Karate wordt verzorgd op diverse dagen voor jeugd en junioren vanaf 6 jaar.

 

 

Trainingsgroepen
Bij Budo Top Nederland zijn er verschillende trainingsgroepen die zoveel mogelijk zijn ingedeeld naar leeftijd en niveau. Op deze manier kan iedereen zich op zijn eigen tempo ontwikkelen tussen leeftijdsgenoten. 


Tarieven

Karate kan bij Budo Top Nederland 1 of meerdere keren per week worden beoefend.

Bij Budo Top Nederland betaal je per maand en zijn de abonnementen na 3 maanden lidmaatschap maandelijks opzegbaar. 

Wat heb ik nodig?

Bij karate wordt er een speciaal karatepak gedragen genaamd karate Gi. Tijdens de gratis proefles hoeft dit uiteraard nog niet en kan je een trainingsbroek dragen en een T-shirt. Beschermers kun je tijdens de proefles lenen. Schoenen zijn niet nodig, want we trainen op blote voeten. Wij raden wel aan om een handdoek mee te nemen en een bidon met wat te drinken. Heb je besloten om lid te worden dan kan je de benodigde materialen en kleding bij ons bestellen uit de voorraad of we kunnen je doorverwijzen naar professionele leveranciers. 
 

bottom of page