SAYRA  AARTS

Sayra Aarts is een talentvol karate beoefenaar. Als lid van de nationale wedstrijd selectie van de Karate Bond Nederland (NOC*NSF) vertegenwoordigde zij Nederland op  vele  internationale  toernooien  zoals  Europese en Wereldkampioenschappen. Ook op nationaal niveau was zij van de partij en behoorde zij al van jongs af aan tot de absolute Nederlandse top. In haar sportcarrière heeft Sayra meer dan 250 prijzen behaald, waaronder meervoudig Nederlands Kampioen en Europees Kampioen.
 

Maar een hoop titels en medailles is echter niet het enige wat karate Sayra heeft gebracht. Door het beoefenen van karate kreeg Sayra naast een goede motoriek en fysieke gesteldheid ook meer zelfvertrouwen, eigenwaarde, een groter concentratievermogen, gevoel voor discipline en toewijding. Allemaal eigenschappen die in het dagelijks leven van toepassing zijn.

Omdat karate Sayra zoveel heeft gebracht, heeft zij in 2008 besloten om de karatevereniging: Budo Top Nederland op te zetten om zo haar ervaringen en kennis te kunnen delen. Tijdens de trainingen zag zij hoeveel karate, maar vooral sport, kan betekenen voor de jeugd. Naast het trainen van de sociale competenties van het kind kan je met sport ook maatschappelijke problemen aanpakken zoals: pesten, agressie, geweld, vervroegde schoolverlating en overgewicht. Daarom heeft Sayra besloten om samen met Kitty Budo Top Nederland op te richten om zo een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Naam: Sayra Aarts
Functie: Hoofdtrainer Karate, Stoeien en Mama Workouts 
Band: 3e dan (3de zwarte band)

KITTY BRÁVIK

 

Kitty Brávik is sinds haar 5e jaar al actief in de judosport. Als jong talent heeft zij haar voetsporen gezet op vele tatami's over de hele wereld. Dit heeft geresulteerd in mooie prestaties op nationaal, Europees en Wereldniveau. Haar junioren periode heeft ze bekroond met een Europese titel in 2006, waarna haar een glansrijke topsport carriére bij de senioren in het verschiet lag. Als debutant werd ze in 2009 3e op haar eerste EK en 7e op het WK senioren. De koers voor haar Olympische droom was ingezet en leek werkelijkheid te worden.

 

Iets waar iedere topsporter, dus ook Kitty, dagelijks mee te maken krijgt zijn tegenslagen. De één in iets meerdere mate dan de ander. Door lange blessureleed ging Kitty's Olympische droom in duigen en was ze gedwongen om vroegtijdig na te denken over een maatschappelijke carriére waarin zij als topsporter op een andere manier centraal staat. Al snel had ze besloten haar ervaringen te delen met kinderen als Judo trainer. 

Het geeft Kitty een positief gevoel om te weten dat ze in de maatschappij ook haar plek kan vinden en niet alleen op de judomat tot haar recht komt. De judosport heeft Kitty naast de vele vaardigheden, zoals doorzettingsvermogen, discipline, structuur en zelfontwikkeling zowel fysiek als mentaal, ook de respectvolle normen en waarden van het leven meegegeven. Haar passie voor de sport en de ervaringen die ze hierin heeft opgedaan wil ze dan ook maar al te graag aan de jeugd van tegenwoordig en een ieder die er behoefte aan heeft overdragen. Daarom heeft Kitty samen met Sayra Budo Top Nederland opgericht.

Naam: Kitty Brávik
Functie: Hoofdtrainer Judo, Stoeien en Cardio Boxing 
Band: 4e dan (4de zwarte band)

ANDERE TRAINERS EN ASSISTENTEN van onze TOPPER

JOELLE WENSVEEN

Sport: Karate 
Functie: Karate en small group trainer
Band: 1e dan (1ste zwarte band)
Opleiding: PT trainer en onderwijskunde
Lid van het Nationaal Team Kata 

DANA VD HOOGEN

Sport: Karate
Functie: Karate en wedstrijd trainer
Band: 1e dan (1ste zwarte band)
Opleiding: Geneeskunde
Lid van het Nationaal Team Kata

JAN AARTS

Sport: Oud-Karate
Functie: Assistent trainer
Band: 1e dan (1ste zwarte band)

 

ROBIN VAN WEZEL

Sport: Karate 
Functie: Assistent trainer
Band: 1e dan (1ste zwarte band)
Lid van het Nationaal Team Kumite

ELISA WITTEMAN

Sport: Judo 
Functie: Helpen bij peuter/kleuters
Band: Oranje
 

DUSTIN VAN BUUREN

Sport: Judo 
Functie: Helpen bij peuters/kleuters
Band: Oranje
 

ANNABELLA VUIJK

Sport: Judo 
Functie: Helpen bij peuter/kleuters
Band: Oranje

 

ROMY WENSVEEN

Sport: Karate
Functie: Karate en stoeien trainer 
Band: 1e kyu (bruine band)
Opleiding: Psychologie
Gespecialiseerd in weerbaarheid