GRATIS CURSUS LOCK DOWN PROOF

Covid-19 heeft een impact op iedereen. Zo ook op onze kinderen. Ze worden geconfronteerd met lastige situaties waarin ze ineens niet meer naar school mogen en thuis moeten leren. Ze kunnen minder spelen met hun vriendjes en sportactiviteiten kunnen soms niet meer doorgaan. Opa en oma mogen ze niet bezoeken en en hun verjaardag wordt ineens heel anders gevierd.
Dit vraagt veel van onze kinderen. Alles is ineens anders en zij moeten er maar mee omgaan. Helaas is dat niet voor elk kind even makkelijk. Sommige kinderen worden hier onzeker door,  er zijn kinderen die moeite hebben om zich aan te passen en ook zijn er kinderen die angstig worden van alles wat er om hun heen gebeurd. 

Top karateka Sayra Aarts en Top judoka Kitty Bravik verzorgen op basisscholen in Gouda weerbaarheidstrainingen. Zo ook op de school van uw kind. Als lid van de nationale wedstrijd selectie behoorde zij al van jongs af aan tot de absolute Nederlandse top met meerdere Nederlandse en Europese Titels. Nu willen zij graag hun kennis en ervaring delen om kinderen in deze tijd te ondersteunen en weer in hun kracht te zetten. Dit doen zij met de gratis 4 daagse cursus genaamd: Lock down Proof. In samenwerking met de Bredeschool Gouda hebben zij een mentale en fysieke weerbaarheidscursus ontwikkeld die ook tijdens de lock down veilig volgens de maatregelen van het RIVM doorgang kunnen vinden. Via www.bsgouda.nl/activiteiten kan je je gratis aanmelden tot 19 februari 2021. 

MENTALE WEERBAARHEID
Tijdens de mentale weerbaarheidslessen leren de kinderen op spelende wijze vaardigheden zoals probleemoplossend denken, grenzen aangeven, hulp vragen en doorzettingsvermogen. De trainers dragen kennis over, delen ervaringen en ontwikkelen vaardigheden waarbij ze gebruik maken van herkenbare voorbeelden die van toepassing zijn in tijden van corona. De cijfers tonen het belang van een goede mentale weerbaarheid en veerkracht in onze kinderen. Als ze sterk in hun schoenen staan en beschikken over goed persoonlijk leiderschap kunnen ze beter omgaan met de veranderingen, betere keuzes maken en op een weloverwogen en effectievere wijze omgaan met de uitdaging waar zij in deze bijzondere tijd tegenaan lopen. Tijdens de lessen komen de volgende thema's aanbod:

Stevig in je schoenen staan - vertrouwen in jezelf en in een ander

Met vallen en opstaan - omgaan met veranderingen en probleemoplossend denken 

Verdedig je grenzen - (non)verbaal grenzen aangeven en aanvoelen 

Sla de handen ineen - samenwerken en hulp vragen en bieden 

Datum        : 22, 23, 25 en 26 februari 2021
                     of 6, 13, 20 en 27 maart 2021
Locatie       : Gentseweg 10 te Gouda      
Doelgroep  : Groep 3 t/m 8
Kosten        : Gratis
Aanmelden : klik hier


FYSIEKE WEERBAARHEID
Naast de vraag voor mentale weerbaarheid krijgen Sayra en Kitty oo
k steeds vaker de vraag voor fysieke weerbaarheid waarbij het doel ligt op zelfverdediging. Als Europees kampioen karate en judo, met een vechtsportschool in Gouda, beschikken zij over de perfecte vaardigheden om deze over te brengen. Tijdens de trainingen komen de onderstaande thema's aanbod:

Voorkomen door een sterke houding, overtuigende stem en goede positie

Ontkomen door te ontwijken, verdedigen en jezelf te bevrijden 

Vrijkomen door het gebruik van stoten, trappen en het gebruik van je bezittingen 

Samenkomen door hulp te vragen en hulp te bieden aan een ander 

Datum        : 22, 23, 25 en 26 februari 2021
                       of 6, 13, 20 en 27 maart 2021
Locatie       : Gentseweg 10 te Gouda

Doelgroep  : Groep 3 t/m 8

Kosten        : Gratis
Aanmelden : klik hier

- I.v.m. de RIVM maatregelen trainen we op onze buiten locatie